Tre dagar kvar – möt banläggarna Sarah och Johanna

Nu är det bara tre dagar kvar till XC-race! De sista förberedelserna är i full gång och här kommer en hälsning från årets banläggare, som kanske kan ge dig några sista tips inför loppet.

För ett så tufft lopp som XC-race måste man såklart ha tuffa banläggare som är vana skogslöpare. Som tur är har vi Sarah och Johanna som har sprungit i skogen (med karta i handen) så länge de kan minnas. XC-race brukar ofta bjuda på någon blöt och lerig passage, i år är det tyvärr extremt torrt och svårt att hitta någon sådan. Kan vi inte göra det blött, får vi väl göra det backigt tänkte Sarah och Johanna och kom efter mycket fundering och provlöpning fram till en bansträckning med två olika slingor på 5 km med passage uppe på Vidingsjös högsta topp en gång per varv. Däremellan bjuds det på småhöjder och skogspassager. Vi hoppas att alla kommer ha roligt på lördag och vara nöjda med banan. Stort lycka till!

Visst vill du också springa Sarah och Johannas bana? Torsdag är sista dag för ordinarie anmälan på hemsidan, därefter efteranmälan på plats på tävlingen till en högre avgift. Anmälan och information hittar du på http://xcrace.se

[![sarah-johanna](https://xcrace.lok.se/wp-content/uploads/2016/10/sarah-johanna-300x225.jpg)](https://xcrace.lok.se/wp-content/uploads/2016/10/sarah-johanna.jpg)